نحوه طبخ کیک اسفنجی مخصوص به روش حرفه ای

طرز تهیه کیک اسفنجی

آموزش درست کردن کیک اسفنجی حرفه ای نرم و پف دار

کیک اسفنجی یک نوع کیک لطیف و فنری ماننده که از طریق هوادهی به سفیده تخم مرغ به دست میاد و شیرینی و چربی نداره و فقط با استفاده از آرد، تخم مرغ و شکر درست میشه.

طرز تهیه کیک اسفنجی به دقت و صبر و حوصله نیاز داره تا با استفاده از وزن دقیق مواد اولیه و تربیب استفاده از هرکدوم و نحوه انتخاب قالب مناسب، بتونید یه کیک حرفه‌ای طبخ کنید.

این مدل کیک معروف به عنوان کیک پایه شناخته میشه و نوع‌های مختلف داره به اسم: sponge، شیفون (chifon) و آنجل کیک(angel food cake). هر کدوم از این مدل‌ها روش‌های پخت متفاوتی دارن.

در صورتی که میخواید این کیک لذیذ و جالب رو تو خونه درست کنید، با ما همراه باشید، تا شما رو با طرز پخت کیک اسفنجی نرم و لطیف به روش کاملا حرفه ای آشنا کنیم.

مواد لازم کیک اسفنجی مخصوص

مواد لازم
آرد100 گرم
شکر100 گرم
تخم مرغ4 عدد
بیکینگ پودر1/2 قاشق چای خوری
آب جوش2 قاشق غذا خوری
وانیل1/4 قاشق چای خوری
کرم تار تار(اختیاری)1/4 قاشق چای خوری
رنده پوست لیمو( اختیاری)1 قاشق چای خوری

طرز تهیه کیک اسفنجی نرم و حرفه ای


نکات مهم قبل از شروع پخت

  • نحوه طبخ این رو اگه بخواید به صورت کاملا اصولی پیش ببرید، باید از ترازو برای اندازه گیری دقیق مواد استفاده کنید.
  • دمای فر رو قبل از کار روی 180 درجه بزارید.
  • برای کف قالب از کاغذ روغنی استفاده کنید.

مرحله اول (الک کردن آرد)

طرز تهیه کیک اسفنجی مخصوص رو با اندازه گرفتن دقیق آرد شروع کنید. در ادامه آرد رو به اندازه 3 بار داخل یه کاسه مناسب الک کرده و، بکینگ پودر رو اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.

مرحله دوم (جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ)

برای طبخ کیک اسفنجی به روش اصولی باید زرده و سفیده تخم مرغ رو به خوبی از هم جدا کنید. برا پف کردن کیک اسفنجی لازمه که زده و سفیده رو، به صورت جداگانه داخل کاسه‌های جدا بریزید.

نکته: یادتون باشه که قبل از شروع آشپزی، تخم مرغ‌ها رو بیرون بزارید تا به دمای محیط برسن.

مرحله سوم (استفاده از شکر دانه ریز)

در ادامه برای شیرین کردن کیک اسفنجی، نیاز به شکر دانه ریز دارید. در صورت نداشتن این نوع شکر، نگران نباشید و با وزن کردن مقدار شکر، اون رو با آسیب یا غذا ساز خرد کنید.

نکته: بهتره فقط 2 پالس شکر رو ریز کنید، تا به پودر قند تبدیل نشه.

مرحله چهارم (مخلوط کردن زرده تخم مرغ با شکر)

حالا وقتشه که شکر آسیاب شده رو با زرده تخم مرغ مخلوط کرده و با استفاده از همزن، به خوبی هم بزنید و سپس وانیل اضافه کنید و با دور متوسط همزن، 1 دقیقه هم بزنید تا یکدست بشه.

مرحله پنجم (هم زدن مواد با همزن)

نحوه آماده سازی مواد، برای کیک اسفنجی رو با اضافه کردن آب جوش به مخلوط زرده تخم مرغ و شکر ادامه بدید و با دور تند همزن 3 دقیقه مخلوط کنید و هر 1 دقیقه، مواد ور دورگیری کنید.

نکته: حتما مواد رو دورگیری کنید تا زرده تخم مرغ، کاملا ترکیب بشه و بوی زرده تخم مرغ رفع بشه.

مرحله ششم (مقدار همزدن زرده و شکر)

این مرحله توجه داشته باشید که زرده و شکر رو در حدی مخلوط کرده باشید که حجمش دوبرابر بشه و یه رنگ کرم و روشن داشته باشه. بهتره وقتی پره‌های همزن رو از مایه بیرون میارید، به صورت نرم داخل کاسه سرازیر بشه.

نکته: هم زدن مواد رو با توجه به دمای مواد و سرعت هم زن انجام بدید. مراقب بافت مواد باشید.

مرحله هفتم (آماده سازی سفیده تخم مرغ)

حالا وقتشه که به سراغ سفیده تخم مرغ برید. یه ظرف بزرگ و جادار انتخاب کنید و سفیده تخم مرغ رو داخلش بریزید و اگه تمایل دارید، از کرم تارتار یا به اندازه همون، آبلیمو اضافه کنید.

مرحله هشتم (مرحله فومینگ)

برای به هم زدن سفیده باید طبق اصول پیش برید و برای این کار، با استفاده از همزن به مدت 2 دقیقه با دور متوسط، سفیده رو مخلوط کنید تا یه حالت کف مانند به اسم فومینگ به دست بیاد.

مرحله نهم (مرحله سافت پیک)

پس از کف کردن سفیده، باید دوباره و به مدت 3 دقیقه با دور تند همزن، سفیده رو مخلوط کنید تا یه مایه سفید و لطیف، شبیه به برف به دست بیاد. در صورت برعکس کردن کاسه، سفیده نباید از کاسه بیرون بریزه، و به این مرحله سافت پیک گفته میشه.

نکته: بر اساس دور همزن و مدت زمان گفته شده هم بزنید.

مرحله دهم (مخلوط کردن آرد با زرده)

نحوه طبخ کیک اسفنجی مخصوص رو با اضافه کردن مخلوط آرد به کاسه زرده و شکر ادامه بدید. آرد رو با استفاده از الک به صورت کم کم داخل کاسه بریزید و هم بزنید تا گلوله نشه.

نکته: واسه این مرحله از همزن دستی اسنفاده کنید.

مرحله یازدهم (نحوه اضافه کردن آرد)

وقتی که آرد رو اضافه میکنید، بهتره که عجله نداشته باشید و آرد رو توی 2 مرخله داخل کاسه بریزید و با استفاده از هم زن دستی، به خوبی هم بزنید.

مرحله دوازدهم (مخلوط کردن سفیده با خمیر کیک)

بهتره که کاسه حاوی سفیده تخم مرغ هم زده رو کنار دستتون بزارید و با لیسک، یه مقدار از فوم سفیده رو با خمیر به دست اومده مخلوط کنید و باقی مانده سفیده رو توی 3 نوبت داخل خمیر اضافه کنید.

نکته: فوم سفیده رو به آرامی و با حرکت دورانی به خمیر اظافه کنید.

مرحله سیزدهم (ریختن مایه کیک داخل قالب)

برای انجام این مرحله، نیاز به سرعت عمل بیشتری دارید، بهتره که یک عدد قالب 20 سانت یا 2 عدد قالب 18 سانت کنار دستتون بزارید و بلافاصله مایع کیک رو با فاصله کم، داخل قالب بریزید.

نکته: اگه مواد رو بین 2 قالب تقسیم کردید، حواستون باشه که هم اندازه بریزید که زمان پخت یکسان داشته باشن.

مرحله چهاردهم (قرار دادن قالب‌ها درون فر)

برای جا افتادن و یکدست شدن خمیر کیک اسفنجی، قالب‌ها رو دوبار روی سطح کار بکوبید. بهتره فر رو از قبل گرم کرده باشید و قالب‌ها رو به مدت 20 دقیقه داخل فر بزارید. (دمای فر 180 درجه)

نکته: برای 1 قالب، 25 تا 30 دقیقه و برای دو قالب 20 دقیقه زمان پخت لازمه.

مرحله پانزدهم (مقدار پخته شدن کیک)

کم کم که کیک اسفنجی داره پخته میشه، بعد از زمان گفته شده، با استفاده از یه خلال دندون، مقدار پخته شدن کیک رو تست کنید. اگه مایه کیک به خلال دندون نچسبه، یعنی کیک آماده شده و باید روی کیک طلایی شده باشه.

نکته: در صورت نیاز، 5 دقیقه دیگه داخل فر بزارید.

مرحله شانزدهم (آماده شدن کیک اسفنجی)

کیک اسفنجی پخته شده رو از فر بیرون بیارید و به صورت برعکس، روی توری خنک قرار بدید تا دمای کیک، به دمای محیط برسه و از خمیر شدن کیک جلوگیری بشه. در ادامه با یه چاقو، دور تا دور قالب رو دور بزنید تا کیک از قالب جدا بشه.


نکات لازم برای تهیه کیک اسفنجی

  • برای طبخ کیک اسفنجی لازمه که حتما اندازه قالب رعایت بشه.
  • بزگ بودن قالب برای این مدل کیک باعث میشه تا یه بافت گنبدی داشته باشه خراب بشه.
  • اندازه ارتفاع کیک اسفنجی بعد از پخت باید هم سطح قالب باشه.
  • به خاطر سبک بودن این کیک، خمیر باید از دیواره های قالب برای پف کردن کمک بگیره، پس به هیچ وجه قالب رو چرب نکنید.
  • قابل ها رو قبل از استفاده با آبجوش کاملا بشویید تا چربی اضافیشون گرفته بشه.

اندازه قالب برای کیک اسفنجی

  • قالب 14 سانت: 1 تخم مرغی
  • قالب 18 سانت: 2 تخم مرغی
  • قالب 20 سانت: 4 تخم مرغی
  • قالب 24 سانت: 6 تخم مرغی
  • قالب 26 سانت: 8 تخم مرغ

سخن آخر

درست کردن کیک اسفنجی تو خونه، نیازمند رعایت دقیق موارد گفته شده‌اس، چون این نوع کیک به خاطر داشتن بافت ابری مانند، روش پخت سختی داره و درست کردنش، به صبر و حوصله نیاز داره تا دست آخر نتیجه زحماتتون رو با به دست آوردن یه کیک حرفه‌ای بگیرید.

درست کردن کیک اسفنجی به راحتی میتونه مهارت‌های آشپزی و پخت کیک شما رو بیشتر کنه. از این کیک به عنوان کیک پایه استفاده میشه و اصلا شیرینی و چربی نداره. در صورتی که تجربه کیک اسفنجی رو دارید، وشحال میشیم با ما و دیگر کاربران به اشتراک بزارید.

آخرین بروز رسانی در: 8 می 2024